17 niških socijalista u Glavnom odboru SPS-a; foto: JV / Nikola Đukić

Za niške socijaliste 2022. godina bila je veoma uspešna jer je na Kongresu partije izglasano 17 Nišlija za Glavni odbror SPS-a, tvrdi predsednica Socijalističke omladine Nina Pavićević i pominje da su i građani Niša prepoznali novu energiju mladih socijalista, dok je za sekretara Gradskog saveta omladinaca problem što u Nišu ulicu nema “državnik i patriota Slobodan Milošević”.

Među 17 članova Gradskog odbora SPS-a u Nišu koji su postali članovi Glavnog odbora partije, našli su se predsednik niških socijalista Igor Novaković, veteran Mile Ilić, Nina Pavićević, ali i Ana Grozdanović, čija je inicijativa da se svaki negativan komentar o predsedniku Vučiću kažnjava zatvorom.

Sekretar Gradskog saveta Socijalističke omladine Niša Nikola Cvetković izjavio je da je socijlistička ideja duboko ukorenjena u srpskom narodu, kao i da ta ideja traje duže od postojanja partije pod nazivom SPS. Takođe, istakao je da da Slobodan Miloševič kao patriota zaslužuje svoju ulicu.

Ono što bismo mi istakli, ako nema prostora da državnik i patriota Slobodan Milošević ima svoju ulicu, ne bi trebalo ni Zoran Đinđić ima svoj bulevar u Nišu – rekao je Cvetković.

Zaključio je da će sledeće godine proslaviti 120 godina postojanja partije, jer počevši od 1903. godine kada je osnovana Srpska socijlidemokratska stranaka, preko Komunističke partije Jugoslavije do danas u pitanju jedna ista partija.

Autor: Nikola Đukić

Izvor: Južne vesti