Istraživanje časopisa Nova srpska politička misao pokazuje da bi građani Niša najviše glasova dali SNS-u i Draganu Sotirovski, jer se 25,9% ispitanih izjasnilo da bi glasalo upravo za nju.

Odmah iza nje je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i zamenik predsednika niške Skupštine Igor Novaković, sa 17,2%. Da bi glasali za nekog iz opozicije, ali da ne znaju za koga, reklo je 14,1% ispitanika.

Kada je reč o niškim opozicionarima, Slaviša Dinić iz Zajedno za Srbiju i Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde imaju po 5,1%. Tamara Milenković Kerković iz Dveri ima 4,9%, Đorđe Stanković iz Narodne stranke 3,5%, Vili Hadžić iz Zavetnika 3%, a Oliver Paunović iz Zdrave Srbije 1,2%.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Igor Novaković, koji se prema istraživanju nalazi na drugom mestu za gradonačelnika, smatra da je za njegov rezultat zaslužan brend stranke.

Nadam se da je u pitanju dobar uzorak. Zahvaljujem se mojim Nišlijkama i Nišlijama na podršci listi koju bih predstavljao. Ipak, smatram da moj predsednik Ivica Dačić, kao i sam brend SPS-a vuku taj procenat, nezavisno od mog imena. Iskreno se nadam i bio bih srećan da i ja lično dajem doprinos ovom rezultatu – ističe Novaković.

Preuzeto sa sajta Južne vesti

Istraživanje NSPM, rejting niških lidera: Ko vodi, ko je naručio, a ko kome “namešta” : Politika : Južne vesti (juznevesti.com)