Socijalistička partija Srbije u Nišu najoštrije osuđuje svaki govor mržnje protiv bilo kog pojedinca, a posebno protiv predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, naročito u trenutku kada su službe bezbednosti obavestile javnost da postoji realna opasnost po bezbednost predsednika Srbije, pojedinih članova Vlade Srbije i članova njihovih porodica.

Mi živimo u pravno uređenom društvu u kome je Ustavom Republike Srbije garantovana sloboda govora našim građanima. Takođe, u tako uređenom sistemu, svako nepoštovanje zakona treba biti sankcionisano. Republika Srbija ima pravosudne organe koji su u obavezi da u takvim slučajevima reaguju, odnosno postupaju i odlučuju.

Ti organi nisu političke organizacije ni medijske kuće, već sud i tužilaštvo.

U vezi sa ličnim stavom članice naše partije iznetog na privatnom profilu, možemo govoriti o iznetom pojedinačnom mišlјenju. U duhu pluralizma koji oduvek vlada u našoj partiji, svaki naš član ima pravo na sopstveno sagledavanje aktuelnih društveno-političkih pojava, što većina njih svakodnevno čini na aktuelnim društvenim mrežama.

Takvi stavovi, mišlјenja i inicijative, nisu zvanični stavovi Socijalističke partije Srbije u Nišu, sve dok o tome stav ne zauzmu najviši organi partije, a do sada takve inicijative nisu podnete. Obaveštavamo vas da ćete i ubuduće zvanične stavove Socijalističke partije Srbije dobijati od Informativne službe SPS Niš i predsednika Gradskog odbora SPS Niš.