Niški socijalisti zadovoljni su godinom koja je na izmaku, pogotovu činjenicom da je čak 17 Nišlija u Glavnom odboru partije nakon poslednjeg Kongresa, što je najveći broj do sada. Niški kadrovi zastupljeni su i u Nadzornom odboru i u Statutarnoj komisiji.

rekla je nakon unutarstranačkih izbora, da partija u tom gradu može da se pohvali time da nikada nije imala mlađi i veći partijski potencijal.

„Stvorena je nova pozitivna energija, tako da možemo da očekujemo još bolje rezultate na sledećim izborima. Kongresu koji je protekao dobro, sa puno gostiju i prijatelja, uveličao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da računa na SPS ubudućnosti. Sa Kongresa je poslata nedvosmislena poruka, da je SPS čelični stub jedinstva državnih i nacionalnih interesa i da je naša poruka usmerena na dve centralne teme: na prvom mestu Republika Srbija, a na drugom ono što je i moto Socijalista, jedinstvo i politička stabilnost“, rekla je Pavićević.

Doc. dr Nina Pavićević, portparol Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu

Nikola Cvetković, sekretar Gradskog saveta sociijalističke omladine Niša rekao je medijima da uprkos činjenici da je Kongres koji je održan 11 po redu, naredne godine ova partija obeležava 120 godina postojanja.

„Socijalističa ideja i njeno trajanje je mnogo duže od postojanja partije pod ovim nazivom. Još od Svetozara Markovića tokom druge polovine 19 veka, preko Srpske socijaldemokratske strane osnovane avgusta 1903. na čelu sa Dragišom Lapčevićem, preko Socijalističke radničke partije Jugoslavije, KPJ, SKJ, pa sve do Kongresa ujedinjenja jula 1990. godine, kada je spajanjem Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije stvorena partija pod današnjim nazivom. To je jedna ista partija stvorena još davne 1903. godine“, kazao je Cvetković.

Nikola Cvetković, sekretar Gradskog saveta sociijalističke omladine Niša

On je podsetio da se navršava 80 godina od streljanja Nade Tomić, čije ime nosi i ulica u kojoj je sedište SPS u Nišu. Kazao je i da naziv te ulice nije promenjen, za razliku od drugih čiji su nazivi menjani, jer u istorijskoj nauci i određenim naučnim krugovima imamo problem sa revizinizmom, čemu se suprodstavlja ova partija.

Niški socijalisti su pozvali sve građane da im se pridruže idejama i inicijativama u radu njihovih odbora, kako bi postigli što bolje rezultate u 2023. godini, ali i godinama koje slede.

Izvor: Niške vesti

Autor: Violeta Milićević